Met hout naar stralende kracht


Met hout werken geeft me een diepe innerlijke rust. Een vorm van meditatie en verstilling. Ontdekken wat het stuk hout gaat onthullen is zo een verassing. "Welk beeld zit er in deze houtblok?" vraag ik mezelf. En beetje per beetje ontstaat er iets, een werk, een tool, een beeld,...
En als ik er dan ook nog is iemand mee kan plezieren, wat wil een mens meer!
Talking stick voor Bedrijf - DentAdmin

Bij DentAdmin (software pakket voor tandartsen) is er in het IT team elke ochtend een stand-up meeting. Het is belangrijk dat er gedurende deze meeting echt geluisterd wordt naar elkaar en niet door elkaar wordt gespoken. Om dit te faciliteren heb ik een gepersonaliseerde talking stick gemaakt in de vorm van een tand. De 'tand talking stick' laat diegene aan het woord die hem vastheeft en geeft hem de ruimte om zijn stralende kracht te uiten.

04/2018

Talking stick voor Wiebe

Een stick om door te geven wanneer Wiebe sharing circles gaf bij zijn zweethut om het woord te geven aan iemand. Helaas is Wiebe nu heen gegaan en is zijn trotse dochter nu de eigenaar van deze handgemaakte talking stick.

08/2016

Vraag jouw gepersonaliseerde talking stick aan

Als de man in zijn kracht staat, durft de vrouw zich overgeven

Dit houten beeld is eerst begonnen al lachend onder mannen als mop op een mannenfestival: " Ik ga grote dikke borsten maken!". Hoe verder ik eraan werkte, hoe meer ik in verstilling kwam. Plots kwam een ervaring op die het beeld ging worden van mijn houten werk. Het was een les die mijn vorige relatie in 2013 me geleerd heeft:

Ik ging ze terug zien, ik zat vol verwachtingen, ik wou van alles doen met haar op seksueel vlak. Ik voelde me sterk en krachtig. Toen die avond als we samen waren, sprak ze me de woorden uit: "Je mag met mij alles doen wat je wil!".
... Lees verder

Ze was open voor alles, in totale overgave. Ik mocht echt alles doen met haar wat ik maar wou, al mijn wildste dromen. Had dit nog nooit meegemaakt. Eerst voelde ik een enorm desire "Ow yeah!",...
Daarna een verantwoordelijkheidsgevoel in mij...
En dan...
Ik verstilde volledig...
Geen gedachten meer...
Ik keek haar recht in de ogen. Die straalden vol van liefde. Ik wist niet wat er met me gebeurde. Alle desires brokkelden af. Alles wat ik in mijn hoofd had voorbereid, verdween. Ik kreeg tranen in de ogen en nam haar liefdevol in mijn armen, hart tegen hart. Ik voelde mij geraakt. Ik voelde liefde stromen! Ik had zin in niets anders meer dan haar gewoon in mijn armen te nemen en diep te verbinden. Zonder verwachtingen, zonder behoeften. Mij laten meedrijven in wat er was. Haar uitstraling, energie en lichaam vertelde me alles, alles wat ik te doen had en dat klopte dan ook met mijn diepe innerlijke behoeften.
Het was een onvergetelijk moment!

Een fantastische ervaring was dat. Liefde gaat dwars door alles heen, liefde is zo ongelooflijk krachtig.
Het is niet 'ik' die de richting geef, maar 'zij' met haar uitstraling, klanken, bewegingen, ogen, emoties, ... Ik, in verbinding met mijn eigen bewustzijn en met haar, voer uit in de richting die zij aangeeft.
Anders gezegd: De schipper (mannelijke) navigeert het schip over het water (het vrouwelijke, moeder aarde) door naar alles te kijken: de golven, de wind, de warmte,.... en daaruit neemt hij acties. Het vrouwelijke ‘is’ de oceaan, de natuur, de vogels ... Zij is de elementen waar rekening mee gehouden wordt. Het mannelijke is de getuige, het bewust zijn en van daaruit handelt. Het is de dans van beide die de ervaring van het varen magisch mogelijk maakt.


Als de man in zijn liefdevolle zuivere authentieke kracht staat, in verbinding, dan voelt de vrouw dit en zal ze zich volledig durven overgeven. Dat is onvoorwaardelijk liefde!

04/2018

De boom die mij een glimlach geeft

Een werkje bij mijn ouders op een rotte boom. Hun tuin een glimlach geven. Elke keer dat ik nu op die plek wandel, krijg ik een glimlach, zoals nu vele andere mensen ook, heb ik gehoord :-) .
Ook grappig weetje: mijn vader moet nu jaarlijks de baard en het haar snoeien van die boom!

08/2016
Vraag jouw gepersonaliseerd werk aan